Summering av Norrlandslägret

Så var årets Norrlandsläger avklarat och alla har kommit hem, nöjda och inspirerade av nya idéer och instruktörer.

I år var det många instruktörer som höll till på mattorna och det fanns möjlighet att välja olika spår beroende på vad man var intresserad av, bland annat fanns det Ju-Jutsu Kai spåret där man tränade Ju-Jutsu Kai (självförklarande kanske 😉 ) för bland andra Bertil Bergdahl 8 dan Ju-Jutsu Kai, Johan Halvardsson 5 dan Ju-Jutsu Kai och Jonas Mokvist 5 dan Ju-Jutsu Kai – de två senare kommer till Luleå första helgen i december för att instruera våra medlemmar i ju-jutsulek-, knatte- och barngrupper, missa inte det!

Det fanns även möjligheter att träna sport-jutsu, brasiliansk jiu-jitsu, iaido, judo, kali, mma, shiatsu, qi gong och dessutom var det en föreläsning om självförsvar som polisen var och höll i.

Icke att förglömma var det en ne waza tävling som traditionen bjuder på Norrlandslägret, detta år var det tre stycken från Luleå som ställde upp, Emil Forsberg, Tim Sundberg och Ester Weinz. Tyvärr hade både Emil och Tim otur som mötte killar med mer erfarenhet och fler kilon och förlorade sina matcher, men de gjorde ett gott försök och kämpade väl. Ester kämpade också väl och lyckades vinna alla sina matcher och vann således guld!

 

På avslutningen på söndagen delades det ut pokaler till de klubbar som hade ökat antalet deltagare från föregående år och Luleå Ju-Jutsuklubb var en av de som fick äran att ta hem en pokal med våra 34 deltagare. Den klubb som kom med mest deltagare hade 40 st, den pokalen planerar vi att ta nästa år!