Budocenter

Luleå Budocenter är inrymd i den gymnastiksal som tidigare tillhörde Södra Örnässkolan. Denna lokal har successivt fräschats upp för att bli en ”riktig” dojo. Luleå Ju-Jutsuklubb hyr lokalen året om av Luleå Kommun, vilket innebär stor frihet för planeringen av schemat.

Klubben flyttade in i lokalen mars 1996 med invigning den 16e mars.

Eftersom vi hyr lokalen dygnet rum ger oss även möjligheten att lättare arrangera läger för klubbens medlemmar. Luleå Budocenter har en total yta på drygt 500 kvadratmeter och inrymmer bland annat; cirka 240 kvadratmeter permanent träningsyta med mattor (tatami), tre omklädningsrum med duschar, bastu, relaxrum, kök, samt förråd och andra biytor.

Entré

Detta är Luleå Budocenters entré, där man först kommer in. Här lämnar du dina skor innan du går vidare in i lokalen, man får inte ha skor inne på mattorna. Här finns även plats att hänga av dig ytterkläder och en toalett.

Träningsytor

Totalt till vårt förfogande har vi cirka 240 kvadratmeter permanent matta (tatami) med två ”tävlingsområden”. Vi har även en stor kastmatta där man kan prova på kast och fall om det känns otäckt med den vanliga mattan.

Omklädningsrum

I anslutning till mattan finns tre omklädningsrum med dusch och toalett. Damernas omklädningsrum är längst in i lokalen och har även en tvättmaskin där vi tvättar handdukar och dräkter. Herrarnas omklädningsrum är i mitten och så finns det ett unisex omklädningsrum där det finns en bastu som klubbens medlemmar kan använda.

Kök

Längre in i lokalen har vi ett kök där det går att köpa kaffe och fika samt möjlighet att sitta ner och titta på träningen eller sitta och prata och umgås.

Relax

I samband med entrén finns det en relax som klubbens medlemmar kan använda sig av för att sitta i lugn och ro eller ibland titta på film. Man kommer även in i relaxen från duschrummet som är anslutet till bastun.

Budoshop

Längst in i lokalen finns vår Budoshop där vi har försäljning av gi (träningsdräkt), systemböcker (där tekniker till varje grad finns tydligt beskrivet).

Bastu

Inne i unisex-omklädningsrummet finns en bastu där alla medlemmar kan basta efter till exempel träningen. Eftersom det är den enda bastun i lokalen är den öppen för alla medlemmar. För att använda bastun måste man sätta igång den innan för att värma upp den och det finns instruktioner för hur bastun funkar vid ingången till bastun.