Budocenter

Luleå Budocenter är inrymd i den gymnastiksal som tidigare tillhörde Södra Örnässkolan. Denna lokal har successivt fräschats upp för att bli en “riktig” dojo. Luleå Ju-Jutsuklubb hyr denna lokal året om dygnet runt av Luleå Kommun, vilket innebär stor frihet för planeringen av schemat. Klubben flyttade in i lokalen mars 1996 med invigning den 16e mars.

Detta ger oss även möjligheten att arrangera läger för klubbens medlemmar. Luleå Budocenter har en total yta på drygt 500 kvadratmeter och inrymmer bland annat; cirka 240 kvadratmeter permanent träningsyta med mattor (tatami), tre omklädningsrum med duschar, bastu, relaxrum, kök, samt förråd och andra biytor.

Detta är Luleå Budocenters entré, där man först kommer in. Här finns plats att hänga kläder, skohyllor, och en toalett. Det finns givetvis klädhängare i omklädningsrummen också, vilka kan vara bra att använda när det är trångt. Tänk också på att verkligen använda skohyllorna så långt det är möjligt, så att det är lättare för alla att hitta sina skor när de skall hem.

Bilderna visar träningsytorna i Luleå Budocenter. Totalt till vårt förfogande har vi cirka 240 kvadratmeter permanent matta (tatami) med två tävlingsområden. Vi har även en stor kastmatta där man kan börja smått med lite mjukare kast och fall om det känns otäckt med den vanliga tatamin. I anslutning till mattan finns de tre omklädningsrummen med dush, ett litet kök där det går att köpa läsk och kaffe, bastu, samt förråd. I lokalen finns en ljudanläggning som gör det möjligt att även ha roliga träningspass till musik.

Lokalerna inhyser även en Budoshop där man kan köpa gi, klubbt-shirt, diverse skydd och lite annat smått och gott.